fbpx

Vechtdal is onbeschrijflijk mooi!

Vechtdal is onbeschrijflijk mooi!

Er bestaat geen lied om te bezingen, geen gedicht om te verwoorden, hoe mooi het Vechtdal Overijssel is. Er zijn in de loop der jaren wel goede pogingen toe gedaan, maar feit is dat de schoonheid en het unieke van het gebied  rondom de Vecht, de kleinste onder de grote Nederlandse rivieren, onbeschrijflijk is. Pas wanneer je zelf de sfeer ter plekke hebt ingeademd, de meanderende Vecht met eigen ogen hebt gezien, het gebied in al z'n facetten hebt 'geproefd' , kun je tot de conclusie komen dat het Vechtdal Overijssel mooi is, onbeschrijflijk mooi!  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen, om de woorden van Mart Smeets te gebruiken.

 

Regenwaterrivier
De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. Zij is 167 kilometer lang waarvan 60 km in Nederland. Haar oorsprong ligt in het Münsterland en zij mondt bij Zwolle in het Zwarte Water.
Het stroomgebied van de Overijsselse Vecht beslaat 3780 vierkante kilometer. De Overijsselse Vecht heeft tot ver in de negentiende eeuw een belangrijke rol gespeeld in de scheepvaart.

Prachtige natuur
Als 'Vechtdaller' kijk ik dagelijks vanuit mijn woonkamer uit op een piepklein stukje Vecht.  Niets geeft meer rust dan het kabbelende water, waarin waterkipjes vrolijk 'rondbuitelen' en kwakende eendjes  niet genoeg lijken te krijgen van een korstje brood. Ze blijven duiken op het lekkers dat hen voortdurend wordt toegeworpen door varende toeristen, kanoënde sportievelingen of enthousiaste wandelaars. Natuurliefhebbers, die nergens beter aan hun trekken komen dan in het Vechtdal.  Je kunt er heerlijk je hoofd leegmaken en ruimte creëeren voor nieuwe indrukken.

Mooi wandelgebied
Rond de rivier liggen prachtige natuurgebieden. Je kunt ze ontdekken door een van de ontelbare fiets- of wandelroutes in het gebied te volgen. Letterlijk de paden op, de lanen in! Ook kun je bijvoorbeeld met een natuurgids op pad gaan. Hij of zij vertelt u graag over de verschillende landschappen met  onder meer heidevennen, zandverstuivingen, stuwwallen, donkere bossen  en prachtige flora en fauna, die u in het gebied aantreft. 

Pittoreske plaatsen
Naast talrijke natuurgidsen zijn er in het Vechtdal ook stadsgidsen te kust en te keur om u rond te leiden in de verschillende pittoreske plaatsen die u passeert wanneer u de Vecht volgt, zoals Ommen, Hardenberg of Dalfsen.  Moderne plaatsen, waarin tegelijk veel bewaard is gebleven uit vervlogen tijden met volop rust en ruimte.

Parels
Al die plaatsen zijn stuk voor stuk parels in het Vechtdal. Plaatsen ook met volop mogelijkheden om uitgebreid te shoppen of te smullen van speciale Vechtdalproducten in een van de talrijke horeca-gelegenheden.
Wilt u liever een vaartocht maken, een museum of tentoonstelling bezoeken? Ook in dat opzicht biedt het Vechtdal ongekend veel bijzondere mogelijkheden. 
Sieraden die het gebied verder kenmerken zijn bijvoorbeeld ook de vele romantische landgoederen , waaronder  Landhuis den Aalshorst en Huize den Berg. 

Actieve regio
Niet alleen voor bezienswaardigheden bent u in het Vechtdal aan het goede adres. Actieve, ondernemingslustige bewoners zorgen op gezette tijden voor volop vertier en vermaak met de meest uiteenlopende (culturele) activiteiten. Er is voor alle leeftijden in dit verband volop te doen. De Ommer Molendag is daar onder andere een goed voorbeeld van.

Nachtelijk verblijf
Om alle schatten van het Vechtdal Overijssel te ontdekken is een dag rondstruinen in dit gebied niet voldoende. Je kunt er na een dagje natuurlijk terugkeren, maar er ook de nacht doorbrengen in een van de talrijke overnachtingsmogelijkheden; bekijk daarvoor het aanbod van de diverse hotels in het Vechtdal.

 

 

Vlieland is als een mooie droom
Westerbork geeft onuitwisbare herinneringen
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 27 november 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.