Ontdek Gelderland!

Ontdek Gelderland!

Wilt u graag er even tussenuit maar wel op Nederlandse bodem blijven? Ontdek dan vele gastvrije hotels in Gelderland!
De provincie staat bekend om de bekende steden Arnhem en Nijmegen, wat tevens de oudste stad van Nederland is. Verder kunt u volop van de natuur genieten in deze provincie! Zo bestaat Gelderland deels uit de Veluwe en de Betuwe.


Hotel Dennenhoeve te Nunspeet ligt op het meest gevarieerde stukje van de Veluwe. Tussen de bossen, heidevelden, de zandverstuiving en het Veluwemeer is er voor ieder wat wils! Voor tuinliefhebbers zijn de Kijktuinen in Nunspeet een echte aanrader! Deze karaktervolle tuinen stralen elk een eigen sfeer uit. In de tuinen staan ook beelden tentoongesteld. Wandelaars en fietsers kunnen routes volgen die hen brengt langs afwisselende landschappen. De fietspond ‘Veluwerandveer’ brengt u binnen 25 minuten aan de andere kant van het Veluwemeer. Deze pond is voor de fietsers een echte attractie. Tijdens de overtocht kunt u genieten van de prachtige omgeving van het Veluwemeer.

In het hart van Nijmegen vindt u Hotel Courage Waalkade. Op loopafstand vindt u diverse winkels, gezellige uitgaansgelegenheden en ook is er een Holland Casino gevestigd. Voor liefhebbers van kunst en cultuur is dit hotel aan de Waal een echte aanrader! Het gebied rondom het hotel is omgedoopt tot ‘de Bastei’, het museumkwartier van Nijmegen. In Museum het Valkhof zijn vondsten uit de Romeinse tijd tentoongesteld. Hier kunt u zien hoe militairen en burgers toentertijd in Nijmegen hun dagelijks leven leidden. Houdt u van wandelen? Dan is de Wandelroute Tijdpad een aanrader! Deze wandelroute leidt u langs grafmonumenten, een Romeinse weg, langs een marktgebouw en door legerplaatsen. Deze route kunt u tevens bij Museum Het Valkhof aanschaffen.

Aan de rand van de Veluwe op een authentiek 17-eeuws landgoed treft u Best Western Premier Kasteel de Vanenburg aan. De omgeving is ideaal om voor lange wandel- en fietstochten door bossen en landschappen. Natuurgebieden Speulder- en Sprielderbos en het Nationaal Landschap Arkem-Eemland zijn één van de gebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Op vijf minuten rijden vanaf het hotel vindt u het Nuldernauw, onderdeel van de Randmeren. Het dorpje Putten ligt op korte afstand. Putten kent een eeuwenlange geschiedenis dat wordt herinnerd door vele monumenten, boerderijen en straatnamen. Bij mooi weer kunt u een bezoekje brengen aan Atelier Galerie en Beeldentuin San gelegen aan een wandel- en fietsroute. Het atelier heeft wisselende tentoonstellingen in de galerie en beeldentuin.

Aan de rand van Apeldoorn ligt Paleis Het Loo, een voormalig Koninklijk Paleis. Dit paleis is sinds 1984 opengesteld voor het publiek. Het Paleis laat zien hoe de Oranjes er 3 eeuwen lang hebben gewoond en gewerkt. In de loop der jaren is het paleis veel veranderingen ondergaan. Ook kunt u de baroktuinen bewonderen, deze tuinen zijn symmetrisch aangelegd na een voorbeeld uit de 17e eeuw wat uniek is in ons landje!

Midden in het heuvelachtige gebied van Zuid-Veluwe en het rivierengebied van Gelderland is Bilderberg Hotel Wolfheze gevestigd. Vlak bij het hotel ligt een bos-golfbaan, 9 holes Pitch & Putt’ waar u een middagje actief kunt golfen. Tuinliefhebbers kunnen een middag spenderen bij Kwekerij/Tuin De Boschhoeve. De Boschhoeve bestaat uit een kwekerij met bijzondere planten, een aanzienlijke boerderijtuin, een theeschenkerij en een workshopatelier. De tuinen hebben jaarlijks vanaf de lente tot en met de herfst wisselende thema’s. Wilt u liever een museum bezoeken? Airborne Museum Hartenstein te Oosterbeek is een aanrader! Dit museum ligt iets meer dan 2 kilometer bij het hotel vandaan. Of bezoek Burgers’ Zoo en Safaripark in Arnhem!

Bezoek het Kröller-Müller Museum gelegen in Het Nationaal Park De Hoge Veluwe en bewonder de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld! De verzameling bestaat uit bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen. Ook kunt u kunstwerken van Piet Mondriaan, Claude Monet, Pablo Picasso en Georges Seurat bewonderen. Het museum beschikt ook over een beeldentuin waar u sculpturen van verscheidene kunstenaars kunt bekijken. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe bestaat uit 5,5 hectare bos, zandverstuivingen, heidevelden en grasvlakten. U kunt deze omgeving te voet of per (gratis) Witte Fiets van het museum ontdekken. De fietsen staan bij 3 ingangen van het park, bij het museum en bij het bezoekerscentrum.

Het authentieke Hotel Restaurant Bakker ligt in het centrum van Vorden. Vorden staat bekend als het kastelendorp tussen de Veluwe en de Achterhoek. De achtkastelenroute brengt u langs acht prachtige kastelen die u te voet of met de fiets kunt bewonderen. Kasteel de Wiersse opent meerdere keren per jaar (vanaf 5 mei t/m 23 oktober) haar tuinen die u dan kunt bezichtigen. Pinetum De Belten bestaat uit een verzameling (meer dan duizend) verscheidene soorten coniferen die u kunt bewonderen tijdens een prachtige wandeling. In het weekend kunt u Kasteel Vorden bezoeken. Hier treft u antieke schilderijen, meubilair en porselein. In de naastgelegen boerderij kunt u tevens dineren.

Wilt u graag een paar dagen in Gelderland verblijven? Kijk dan snel bij onze hotels in Gelderland!

    

 

 

 

Beleef avonturen in Avonturenpark Hellendoorn
Wellness arrangementen

Gerelateerde berichten

 

Reacties 1

Gast - Lies op woensdag 06 april 2016 12:23

wat een leuk hotel! ik ga ook vaak een
weekendje weg in Breda. Erg leuk het is echt ene leuke stad om lekker tot rust te komen en te shoppen

wat een leuk hotel! ik ga ook vaak een weekendje weg in Breda. Erg leuk het is echt ene leuke stad om lekker tot rust te komen en te shoppen
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 19 maart 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.