Hotel Parkzicht

Hotel Parkzicht

Verblijf bij Hotel Parkzicht te Veendam! Dit gezellige familiehotel gelegen in het centrum van Veendam is een ideale uitvalsbasis als u er even tussenuit wilt.

Het hotel bestaat uit 47 kamers, onlangs geheel gerenoveerd, die zijn voorzien van een badkamer met bad of douche, een toilet, telefoon, een TV en gratis WiFi. De Comfortkamers beschikken tevens over airconditioning. Ook is er een lift aanwezig én u kunt uw auto gratis parkeren bij Hotel Parkzicht. Voor een diner kunt u aanschuiven in het restaurant van het hotel. De keuken bereidt diverse nationale en internationale gerechten. In het Grand Café kunt u een heerlijk kopje koffie nuttigen. Bij mooi weer kunt u op het terras genieten van een drankje.

 

Veendam heeft een rijk veenkoloniaal verleden en de stad biedt tevens diverse mogelijkheden. U kunt de omgeving zowel te voet als per fiets ontdekken! Vanuit Hotel Parkzicht starten namelijk verscheidene fiets- en wandelroutes. Bijkletsen onder het genot van een drankje kan op één van de gezellige terrasjes in het centrum. Een dagje erop uit? Een aanrader is een rit met de STAR-locomotief, combineer dit uitje met een bezoek aan het treinmuseum. Op het oude NS traject tussen Veendam en Musselkanaal rijdt Museumspoorlijn Stichting Stadskanaal Rail (S.T.AR.) met historische locomotieven. Dit is het langste museumspoorlijn van Nederland!

Cultuurliefhebbers kunnen ook terecht bij het Veenkoloniaal museum of Vestingstad Bourtange. Het Veenkoloniaal Museum was vroeger de Rijks Hoogere Burger School. Wanneer u dit museum bezoekt komt u in aanmerking met de geschiedenis van Oost-Groningen en de veengroei. U maakt kennis met de vroegere turfgravers, zeelieden en binnenschippers. Verder kunt u het leven van de strokartonarbeiders en de prehistorische mens bewonderen. Ook kunt u de wisselende exposities bewonderen. In Zuidoost Groningen vlak bij de Duitse grens vindt u de vestingstad Bourtange, een uniek historisch verdedigingswerk. Hier kunt u bezienswaardigheden als de Standerdmolen, de Protestantse kerk, een martelwerktuig het Houten Paard en het Nieuwe Kruithuis bezichtigen.

Een dagje zwemmen? Bezoek zwemparadijs Tropiqua! Tropiqua bestaat uit verschillende subtropische zwembaden met een exotische omgeving. Hier kunt u genieten van verwarmde zwembaden, de sauna of Turks stoombad. Wilt u rustig baantjes trekken dan kunt u terecht bij het wedstrijdbad van Tropiqua. Als u een dagje wilt shoppen is de stad Groningen een zekere aanrader! Groningen ligt op slechts 30 autominuten van Veendam. Wilt u liever in de buurt blijven dan kunt u een middagje vertoeven in de knusse binnenstad van Veendam. Afhankelijk van het openbaar vervoer? Station Veendam ligt slechts een kilometer van het hotel verwijderd!

Nieuwsgierig geworden naar een verblijf in Veendam? Aarzel dan niet en reserveer een arrangement bij Hotel Parkzicht

    

Maak kennis met Nationaal Park De Biesbosch!
Beleef avonturen in Avonturenpark Hellendoorn
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 28 maart 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.