Geniet van Twentse gastvrijheid!

Geniet van Twentse gastvrijheid!

‘Oet de goaldn korenaam skeup God de Tweantenaarn en oet ’t kaf en d’restn, de leu oet ’t Westn.’

 

Verblijf in gastvrij Twente! De regio Twente vindt u in het oosten van de provincie Overijssel. Wandel of fiets door het coulisselandschap met bekende natuurgebieden als het Lutterzand, Engbertsdijksvenen en het Springendal. De rivier de Dinkel vormt de natuurlijke grens tussen de regio en het Duitse Graftschaft Bentheim. Twente staat bekend als het landgoed van Nederland heeft veel te bieden. Van prachtige bossen en watermolens tot vele musea.

Typisch Twents

Twente heeft ook wel de bijnaam ‘de tuin van Nederland’. De omgeving kenmerkt zich door heide, schilderachtige vijvers, watermolens, hooilanden en historische boerderijen. Klootschieten is een typisch Twents sport. Men probeert om met door lood verzwaarde houten ballen zover mogelijk onderhands te gooien over vlakke paden. Midwinterhoornblazen en paasvuren zijn eveneens Twentse gebruiken. Ook vieren de Tukkers elk jaar trouw carnaval, dit omdat men overwegend rooms-katholiek is.

Kloosters

Twente kende in de Middeleeuwen vele kloosters. Zo vindt u in Albergen het Sint-Antoniusklooster, het Stift in Weerselo en in de stad Almelo het Sint-Catharinaklooster. De meeste kloosters zijn na de Reformatie opgeheven. Alleen het Stift te Weerselo bleef als instelling voor adellijke jongedames bestaan.

Hotels in Twente

Goedverblijf.nl werkt met verscheidene hotels uit deze regio samen. Landhotel ’t Elshuys vindt u in het plaatsje Albergen, gemeente Tubbergen. De gemeente is in 2011 uitgeroepen tot Wandel-gemeente van het Jaar! Vanuit het hotel starten vele wandel- en fietsroutes door het prachtige landschap.

Het oude kunststadje Ootmarsum staat bekend om haar vele kunstgalerijen en het Openluchtmuseum. Heerlijk wandelen doet u in de bosrijke omgeving. Wanneer u een dagje wilt winkelen kunt u terecht in nabije steden als Almelo en Enschede. Maak uw uitje compleet met een verblijf bij Hotel Twents Gastenhoes of ’t Wapen van Ootmarsum!

Hotel Jachtlust is een kleinschalig gemoedelijk hotel in het plaatsje Hertme. Het dorpje valt onder de gemeente Borne. Vanuit het hotel start de bekende Kuierroute. Wanneer u van wandelen houdt kunt u zich wagen aan deze stevige wandeling. De route leidt u langs karakteristieke dorpjes als Zenderen en prachtige natuurschoon.

Wanneer u liever dicht bij een stad wilt verblijven is Hampshire Hotel – De Broeierd Enschede een ideale uitvalsbasis. Dit hotel ligt in het Kennispark Twente. De Grolsch Veste en de Universiteit van Twente liggen op een steenworp afstand. Het treinstation ligt tevens op loopafstand, binnen tien minuten bevindt u zich in het bruisende stadscentrum. In Enschede kunt u zich prima vertoeven op één van de terrasjes of een middagje shoppen. Hampshire City Hotel Hengelo ligt in het centrum van Hengelo. Elke etage van het hotel heeft een eigen thema. Vanuit het hotel loopt u zo het centrum in, met het openbaar vervoer kunt u tevens omliggende dorpjes verkennen.

In de stad Oldenzaal kunt u verblijven bij Fletcher Hotel-Restaurant De Grote Zwaan. De stad was in de Middeleeuwen de grootste en belangrijkste stad van Twente. Bewonder de Sint-Plechelmusbasiliek of geniet van een drankje en een hapje op één van de gezellige terrasjes. Bij het plaatsje Losser vindt u het riviertje de Dinkel.

De Johanneshoeve is een voormalige boerderij te Westerhaar-Vriezenveensewijk. Vanuit het hotel kunt u de omgeving per fiets of al wandelend ontdekken. Almelo ligt op minder dan een half uur rijden. De Johanneshoeve is tevens een ideale uitvalsbasis als u uitstapjes naar nabijgelegen steden als Ommen en Hardenberg wilt maken.

Nieuwsgierig geworden naar de streek Twente? Boek dan een verblijf via Goedverblijf.nl!

    

Verken Arnhem!
Bezoek Valkenburg aan de Geul!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 18 april 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.