Deventer is een heerlijke stad

Deventer is een heerlijke stad

Ontdek je plekje was in de jaren '70 een populair Nederlands televisieprogramma van de AVRO waarin een rondgang werd gemaakt langs historische Nederlandse plaatsen, zoals Deventer, een van de vijf oudste steden in Nederland. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland.

Veelzijdig
Denk ik persoonlijk aan Deventer, dan denk ik aan koek. Aan Go Ahead Eagles, aan Dickens, het boek. Er is zoveel te zien, er valt zoveel te beleven. Wat allemaal, vertel je niet zomaar even.

De Scheg
Deventer moet je beleven, ervaren. Het is gewoon een heerlijke stad met heel veel historische gebouwen, honderden (rijks)monumenten, talrijke bijzondere musea, een kleurrijk uitgaanscentrum, een prachtige binnenstad en niet te vergeten het alom geprezen sportcomplex De Scheg met een van de snelste ijsbanen van Nederland. Daarnaast bevat het complex onder meer ook een subtropisch zwembad en enkele sportzalen.

Leuïnuskerk
Bij dit alles is het in Deventer ongelooflijk heerlijk verpozen aan de waterkant van de IJssel met zicht op bijvoorbeeld de Leuïnuskerk.
Deze prachtige gotische hallenkerk is tussen 1450 en 1525 gebouwd en was in de middeleeuwen de hoofdkerk van de stad en een van de voornaamste kerken binnen het bisdom Utrecht. De kerk staat in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg uit 1990 en is een van de talrijke historische bezienswaardigheden in de Hanzestad.

Bergkwartier
Niet minder oogstrelend is de Sint-Nicolaas- of Bergkerk in Deventer. Deze van oorsprong romaanse kruisbasiliek bevindt zich op een oude rivierduin in het Bergkwartier. Deze buurt kent een pittoreske uitstraling en heeft grote naam en faam verworven vanwege het Dickens Festijn wat hier elk jaar in december plaatsvindt. Van bijzondere allure, een absolute aanrader!
In de buurt vind je ook De Walstraat met veel kleine winkels met een specialistisch aanbod. Heerlijk ook om daar eens lekker rond te struinen.
Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur zijn er tal van 'mooiste plekjes' in Deventer te vinden.

Vogeleiland
In dit verband zou ik persoonlijk zeker het Vogeleiland niet onvernoemd willen laten.
Vogeleiland is onderdeel van het monumentale stadspark Rijsterborgherpark en omgeven door groen. Je kunt er heerlijk recreëren, lekker eten, tal van activiteiten ondernemen, maar ook verschillende dieren zien.
Deventer biedt een totaalpakket. De gezelligheidsmens komt er goed aan haar trekken, maar ook de sportievelingen, historisch geïnteresseerden of cultureel minnend publiek vraagt in Deventer nooit mis.

Sfeervol
De stad biedt alles en meer. Zij ademt daarbij een en al sfeer en niet in de laatste plaats vanwege haar unieke ligging aan de rivier, omgeven door prachtig groen. De ultieme plek voor mooie wandelingen of het maken van bijzondere fietstochten.

Koekstad
Deventer is al met al 'als geen ander', een stad, die ook wel Koekstad wordt genoemd vanwege de bekende Deventer Koek. Een stad met een geheel eigen gezicht. Levendig op alle fronten en bovenal inspirerend.
Zo liet Liedkunstenaar drs. P zich ooit inspireren tot een hommage aan de Deventer koek. Een heerlijke lekkernij uit een heerlijke stad. Kom proeven en ik verzeker u, het smaakt naar meer.

Goedenacht
En meer genieten in Deventer is geen enkel probleem! Er zijn verschillende accommodaties in de buurt, waar men u graag, ook voor de nacht, verwelkomt. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen in Deventer maar eens op Goedverblijf.nl


Locatie (Map)

Onbegrensd genieten in De Harz
Laat je verrassen in Assen!
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 15 april 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.