Bezoek Hanzestad Deventer

Bezoek Hanzestad Deventer

Aan de IJssel ligt één van de oudste steden van Nederland. De stad is rijk aan cultureel erfgoed en dat ziet u terug in het straatbeeld van Deventer. Bezoek de oude Hanzestad en ontdek de historie die de stad rijk is.

Een stad met een rijke historie

Door de ligging aan de IJssel had Deventer vroeger een belangrijke rol in de handel. Hierdoor is Deventer ook lid geworden van het middeleeuwse handelsverbond de Hanze. Vooral in de 14e en 15e eeuw kende de stad haar ‘gouden jaren’. In de eeuwen die erop volgde is veel van de rijke historie bewaard gebleven. Deventer staat daarom ook bekend om haar vele monumenten. Een groot aantal van de monumenten zijn gerestaureerd in de afgelopen 30 jaar. Hierdoor komen veel cultuurliefhebbers naar de stad om deze monumenten te bezichtigen. Wanneer u door de stad van Deventer loopt kunt u het zelf ontdekken. Neem een kijkje in de wijk het Bergkwartier, deze wijk is één groot monument.

Wat dacht u van Deventer Koek. Een heerlijke lekkernij dat al eeuwen centraal staat in de stad Deventer. Bij een bezoek aan Deventer kunt u er niet aan ontkomen om het te proeven. In een groot aantal grandcafés en restaurants kunt u tijdens uw kop koffie of thee genieten van een heerlijke plak Deventer Koek. In Deventer is er ook een speciale koekwinkel. Hier kunt u terecht voor de echte Deventer Koek, maar ook voor andere authentieke lekkernijen.

Bezienswaardigheden

Deventer kent verschillende culturele bezienswaardigheden. Neem een kijkje bij het Deventer museum in De Waag, in dit museum ziet u de rijke historie van Deventer. Of bezoek het Speelgoedmuseum dat is gevestigd in de binnenstad van Deventer. In het museum staan meer dan 13.000 objecten, van speelgoedtreinen tot poppen. In het Speelgoedmuseum komt u speelgoed tegen uit uw jeugd. In de zomermaanden kunt u de Lebuinuskerk beklimmen, deze kerk staat midden in Deventer. Vanuit de toren heeft u een geweldig uitzicht over de stad en de IJssel. Wilt u liever niet al die traptreden beklimmen maar wel genieten van de omgeving van Deventer? Neem dan de voetveer naar de overzijde van de rivier de IJssel. U komt terecht in een prachtig natuurgebied; het Worpplantsoen en de Ossenwaard.

Bezoek de Proosdij, dit is het oudste, nog bestaande woonhuis in Nederland dat van stenen is gemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat het gebouw dateert uit het jaar ca. 1130, het gebouw bevindt zich in de kern van de oude binnenstad van Deventer. Een echte aanrader om te bezoeken!

Wilt u liever winkelen? dan bent u in Deventer op de juiste plek. De binnenstad van Deventer heeft een groot aanbod van leuke en unieke winkels. Aan de rand van de binnenstad vindt u de Boreel, hier zijn een aantal grootschalige winkels, een bioscoop en gastvrije horeca te vinden. Op iedere vrijdag en zaterdag is er markt op het stadsplein, op deze dagen is het altijd gezellig druk in de stad.

Wandel- en fietsroutes

Vanuit Deventer zijn er verschillende wandel- en fietsroutes. Er lopen 35 verschillende routes die u kunt fietsen of wandelen. Wanneer u gaat fietsen in de omgeving van Deventer komt u een groot aantal monumenten tegen. Ontdek de landgoederen als Nieuw Rande, de Kranenkamp of Oostermaet waar u ieder seizoen van het jaar kan genieten. Fiets of wandel naar Diepenveen en bezoek de 15e eeuwse kerk van Diepenveen. Stap  op de fiets of trek uw wandelschoenen aan en geniet van de omgeving van Deventer. Wilt u meer weten over het natuurgebied De Sallandse Heuvelrug of Overijssel bekijk dan de blogs op Goedverblijf.nl.

Hotelovernachting

Eigenlijk heeft Deventer te veel bezienswaardigheden om in één dag te bezoeken. Wilt u langer genieten van de stad Deventer en van de omgeving? Verblijf dan bij Postillion Hotel Deventer, een ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg in de Hanzestad Deventer. Wilt u liever in een ander hotel verblijven in de buurt van Deventer, bekijk dan alle hotels in Deventer op Goedverblijf.nl.

 

    

Genieten van de Eifel
Venetië? Nee Giethoorn bedoelt u!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 31 juli 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.