fbpx

Bergen aan Zee is huizenhoog genieten

Bergen aan Zee is huizenhoog genieten

Geluk moet je in je schoot laten vallen, maar zorg er wel voor dat je schoot in de juiste richting staat. Zo luidt een Boeddistische spreuk.
Indachtig die spreuk lijkt het goed ervoor te zorgen dat de schoot richting Noord-Holland staat. Richting Bergen aan Zee om precies te zijn.

 

Overzichtelijk genieten
In het kleine kustdorp in de gemeente Bergen lacht het geluk je tegemoet. Je wordt er niet overspoeld met een veelheid aan voorzieningen, verdrinkt er niet in het aanbod van ontspanningsmogelijkheden, maar kunt er juist overzichtelijk genieten, zonder bang te zijn voor een overdosis aan indrukken en teveel afleidingsmanoeuvres.

Herboren
Klein, maar fijn zou je het mantra van dit dorp kunnen noemen. Een bezoek aan Bergen aan Zee als een soort reiniging voor de geest. Wie er geweest is, komt er als herboren van terug.
Bergen aan Zee kan niet bogen op een eeuwenlange geschiedenis, maar kent niettemin een boeiend verleden, dat inmiddels wel al ruim honderd jaar oud is.

Volop watersport
In de loop der tijd is het dorp uitgegroeid tot een echte badplaats met volop watersportactiviteiten. Met name surfers en catamaranzeilers komen er veel en graag. Neem uw strandmatje mee en kijk naar hun kleurrijke attributen, deinend op de golven. Geniet van hun stuurmanskunsten, terwijl u zich laat overspoelen door gedachten, mijmeringen over heden, verleden en toekomst. Dat alleen al kan zo heerlijk zijn!

Relaxen
Lekker luieren. Het kan bij uitstek in Bergen aan Zee. Aan het strand of in een van de vele strandpaviljoens. Jong en oud vermaken zich er prima en overal is de sfeer opvallend relaxt. Pure weelde, wat je er zonder enige inspanning in de schoot geworpen krijgt.

Mooie wandelroutes
En wil je even je benen strekken? Maak dan een mooie wandeling langs het strand. Of neem het Hollands Kustpad als onderdeel van de Europese wandelroute E9, die door Bergen aan Zee loopt. Net als de Nederlandse langeafstandswandelroute, het Trekvogelpad. Stuk voor stuk aantrekkelijke tochten in een schitterend landschap met veel natuurschoon.

Zee-aquarium
Natuurschoon is ook te zien in het Zee-aquarium van Bergen aan Zee, één van de grote attracties in de badplaats. In dit aquarium wordt een beeld gegeven van zeebewoners in en uit Nederland en de rest van de wereld. Voor de kunstliefhebber is de beeldentuin een aanrader, waar ook diverse kunstenaars uit Bergen, hét kunstenaarsdorp van Nederland, hun sculpturen tentoonstellen.

Bergense School
In Bergen én Bergen aan Zee wonen en werken heel veel kunstenaars. Dat is van oudsher zo geweest. Het maken van kunst in Bergen heeft zelfs geleid tot een unieke kunststroom, de zogenaamde Bergense School, die bekend staat om zijn expressionistische stijl, gekenmerkt door kubische invloeden, robuuste aanzetten en donkere tinten. Volgens een bekende kunstkenner vindt het Nederlandse Expressionisme feitelijk zijn oorsprong in de Bergense School.

Museum Kranenburg
Om de Bergense School in al zijn facetten te leren kennen is Museum Kranenburg in Bergen een aanrader. Dit museum in Huis Kranenburgh bezit onder meer een vaste collectie waar schilderijen en grafische kunst is te zien van de vertegenwoordigers van de Bergense School.

Zorgeloos genieten
Het is niet altijd gemakkelijk om zorgeloos te genieten, maar in Bergen aan Zee is dat een fluitje van een cent. Het dorp en zijn omgeving bieden daarvoor volop de ruimte en ademen rust. Daarbij bieden verschillende restaurants en cafeetjes een uitgebreid aanbod aan producten voor versterking van de inwendige mens. Bergen aan Zee is al met al heerlijk voor lichaam en geest. Pure verwennerij en wie wil dat niet?

Goede nachtrust
In Bergen aan Zee is het zaak de ogen goed open te houden. Wilt u ze toch even sluiten om een uiltje te knappen of ter plaatse van een goede nachtrust genieten? Ook dat kan er heel goed. Kijk voor het aanbod op Goedverblijf.nl

Reizen is mooie 'bestemming' voor goede voornemens
Antwerpen, een juweeltje in het Vlaamse land
 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 18 januari 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.