Goedverblijf.nl blog

Welkom op het blog van Goedverblijf.nl hotelarrangementen!

Sauerland is verleidelijk voor iedereen!

Sauerland is verleidelijk voor iedereen!

Op reis door de natuur, tussen hoge bergen en groene heuvels met meesterlijke bezienswaardigheden en sprookjesachtige vergezichten? Dat is verleidelijk nietwaar. En mooier nog, iedereen kan het meemaken. Ga richting de gemeente Schmallenberg in Sauerland in de duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en je ervaart het aan den lijve.

Lees Meer
20 Hits
0 reacties

Bezoek de Kaasmarkten!

Bezoek de Kaasmarkten!

Wie Nederland zegt, zegt molens, tulpen, maar vooral ook kaas. Een heerlijke lekkernij in talloze vormen en smaken. Jong, oud, belegen of met kruiden. De variatie is eindeloos en het is allemaal even lekker. Althans naar mijn smaak en ik ken eerlijk gezegd maar weinig mensen, die geen kaas lusten. Ik ken er ‘zegge en schrijve’ een in mijn hele omgeving. De massa smult ervan. Op brood, uit het vuistje, door de macaroni, over de lasagne, in de pannenkoek. Allemaal jammie!

Getagged in:
Lees Meer
38 Hits
0 reacties

Pasen draagt de zomer aan zijn gat

Pasen draagt de zomer aan zijn gat

‘Pasen vroeg of laat, hij draagt de zomer aan zijn gat’, heb ik ooit eens iemand horen zeggen. Ik kan me er wel in vinden, want ik heb de indruk dat het over het algemeen mooi weer is tijdens de Paasdagen. In elk geval heeft bijna iedereen met Pasen een zonnig humeur vanwege het extra lange weekend. Een heerlijk vooruitzicht en een uitgelezen moment om eens lekker te ontspannen of bij te tanken. Je kunt dat natuurlijk thuis doen, maar er ook lekker op uittrekken. Even in een andere omgeving, een andere sfeer proeven. Alle tijd om de ontluikende natuur te ontdekken of anderszins te genieten van attracties of de vele activiteiten, die er met name rond Pasen op touw worden gezet.

Lees Meer
172 Hits
0 reacties

Nederland viert Koningsdag majestueus

Nederland viert Koningsdag majestueus

De dag die je wist dat zou komen. Dat is geloof ik een van de weinige zinnen die in het collectieve geheugen van Nederland is blijven hangen van het Koningslied. Het Koningslied, dat in 2013 werd geschreven ter gelegenheid van de inhuldiging van prins Willem Alexander als Koning. Het moment dat Koninginnedag Koningsdag werd. De nationale feestdag, die sindsdien wordt gevierd op de geboortedag van de Koning, vrijdag 27 april. Groots en uitbundig oftewel majestueus!


Saamhorigheid

Koningsdag, bij uitstek de dag om eens lekker de bloemetjes buiten te zetten, koffie drinken  met een oranje-tompouce erbij of een toost uitbrengen met een oranjebitter. Het hoort er allemaal een beetje bij op Koningsdag. Een dag van grote nationale saamhorigheid met een groot volksfeest met vooral muziek, vrijmarkten en veel folklore in het hele land.

Volop sfeer en gezelligheid

Wat dat betreft weinig verschil met de vroegere Koninginnedagen, die ik mij herinner als prachtige dagen met veel sport en uitgaan. Ik weet nog hoe de nationale feestdag in mijn geboortedorp traditiegetrouw gevierd werd met een zeskamp. Echt lachen samen met dorpsgenoten bij het overbrengen van emmertjes water op meterslange skies. Of huppend op een skippybal. Niets was te dol. Hoe gekker, hoe mooier!.
En na de sportieve uitspattingen met z’n allen de stad in om lekker langs tientallen stands te struinen op de Oranjebraderie om tenslotte neer te strijken op het terras van een heerlijk cafeetje. Te midden van vrienden de zon te zien ondergaan in het besef dat het heerlijk is om Nederlander te zijn en je alvast te verheugen op ‘de dag die je wist dat zou komen’ in een nieuw jaar. Koninginnedag, die weliswaar van naam is veranderd in Koningsdag, maar verder niets heeft ingeboet aan sfeer en gezelligheid overal in het land. Een dag om optimaal te genieten met een hoofdletter ‘G’.

Groningen

Anno 2018 worden de schijnwerpers tijdens Koningsdag met name gericht op de stad Groningen, want het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die dit jaar de landelijke viering van de verjaardag van de koning mag organiseren. Reken maar dat dat een lekker feestje wordt. Een feestje dat daar overigens al begint op vrijdag 26 april met de Nacht van Oranje bomvol activiteiten en evenementen. Groningen is daar overigens niet uniek in, want ook op veel plaatsen elders in Nederland wordt Koningsdag ingeluid met ‘een Koningsnacht’. Geweldige, veelbelovende ‘pré-party’s’, vooruitlopend op een boeiende en meer dan vermakelijke Koningsdag.

Muziekfestivals

Net als op heel veel andere plekken in Nederland wordt Koningsdag in Groningen omlijst met grote muziekfestivals. Zo staat in Groningen het festival Helden van Oranje, maar ook het Kingsland Festival op het programma.
Een eindje verderop in Zwolle wordt het festival Kingdance gehouden en in Utrecht staat bijvoorbeeld het festival Kingshouse centraal. Het is zomaar een greep uit een overstelpend aanbod aan muziekfestivals op 27 april.

Vrijmarkt

Overstelpend is ook het aanbod aan vrijmarkten en braderieën op Koningsdag. Van Rotterdam tot Arnhem, van Amsterdam tot Emmen. Overal worden kraampjes ingericht met de meest uiteenlopende spulletjes, vaak voor een habbekrats te koop. Zo ook de spulletjes op de oranje franje braderie in Tilburg. Allemaal heerlijk om te bezoeken.

Vorstelijk verblijf

En natuurlijk wil je je na zo’n intensieve Koningsdag te ruste leggen in een vorstelijk verblijf  om bij te komen van alle belevenissen. Nagenieten van alle mooie momenten. Goedverblijf heeft daar in elke plaats de perfecte accommodaties voor. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen op Goedverblijf.nl.

Lees Meer
165 Hits
0 reacties

Winkelsteden geven een rijk gevoel!

Winkelsteden geven een rijk gevoel!

Geld moet rollen wordt er wel eens gezegd en hoe heerlijk is het om dat te laten gebeuren in een van de leukste winkelsteden van Nederland.

Lees Meer
133 Hits
0 reacties

De mooiste wandelroute van Nederland!

De mooiste wandelroute van Nederland!

De paden op, de lanen in! Met wandelen word je oud.

Dat is een Indiaas gezegde. Het mag waar zijn of niet? Feit blijft dat bewegen goed is voor lichaam en geest en wandelen een mooie manier is om te bewegen.
Ik ken velen die dat doen, een wandelingetje op zondagmiddag om de lunch te laten zakken, maar ook mensen, die ondernemingslustiger zijn en een voettocht naar Santiago de Compostella niet uit de weg gaan. Aan dat laatste moet ik niet denken, als ik zogezegd ‘de koninklijke weg’ bewandel. Petje af voor mensen die zo’n tocht ondernemen, maar dat gaat mij persoonlijk te ver! Ik hou het voor een wandeling liever dichter bij huis. Dat kan ook heel goed, want Nederland is een echt wandelland en telt honderden, zo niet duizenden wandelroutes. De een nog mooier dan de ander.

Lees Meer
235 Hits
0 reacties

Leuke uitjes in Zeeland voor het hele gezin!

Leuke uitjes in Zeeland voor het hele gezin!

Ieder mens heeft het nodig om zich zo nu en dan helemaal uit te leven. Lekker doen wat je leuk vindt en die dingen doen waar je goed in bent. Een provincie waar je, ongeacht je leeftijd, alle kanten op kunt en waar het barst van de belevenissen is Zeeland. Een provincie waarvan het landschap voornamelijk bestaat uit polders en dijken. Je ruikt er de zee aan vrijwel alle kanten en hoort bijna overal geruis van de wind. Heerlijk verfrissend die geuren en geluiden van vrijheid, ontspanning en beleving. Ze wekken als het ware de drang naar avontuur op. Avontuur dat er volop in Zeeland valt te beleven met tientallen aanlokkelijke attracties en vele bijzondere uitgaansgelegenheden in de vorm van theater, musea of wat dies meer zij. Ook zijn er tientallen heerlijke wandel- en fietsroutes.
Van alles wat er in Zeeland te doen is, nog buiten alle mogelijkheden tot vermaak op zee en langs het strand, zou je met gemak een top 100 kunnen vullen. Gemakshalve wil ik het hooguit bij een top 8 houden zonder een volgorde aan te geven, want alles is eigenlijk even mooi en boeiend.

Lees Meer
257 Hits
0 reacties

Leuke bezienswaardigheden in Limburg!

Leuke bezienswaardigheden in Limburg!

Zoals het er nu naar uitziet zit ik over niet al te lange tijd op het Vrijthof in Maastricht. De tickets voor het concert van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest zijn besteld. Het belooft een bijzonder uitje te worden in de hoofdstad van een van de mooiste provincies van ons land, want zo mag Limburg met haar heuvelachtige landschap en sprookjesachtige vergezichten dacht ik wel gekwalificeerd worden. Mooi Limburg! De Limburgse band Rowwen Hèze schreef er al vele mooie nummers over en terecht. Een provincie meer dan de moeite waard om te bezoeken, wandelend of fietsend de prachtige natuur ontdekken, kastelen bekijken of genieten in pretparken. De keuze aan mogelijkheden voor ontspanning en vermaak is er onbeschrijflijk groot. Een kleine greep uit het overstelpende aanbod wil ik u niet onthouden, maar weet ook: Limburg is meer, veel meer dan dit.

Lees Meer
289 Hits
0 reacties

Naturalis is niet mis

Naturalis is niet mis

Haal uit het leven wat erin zit, wordt er wel eens gezegd. De allereerste stap die je daarvoor moet nemen is de juiste keuzes maken. Dan krijg je de kans van je leven.
Op uitgaansgebied zou onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden wel eens een hele goede keuze kunnen zijn. Wat je daar allemaal kunt leren en zien zeg. Ongelooflijk boeiend, spannend en opwindend. Echt niet mis!

Lees Meer
225 Hits
0 reacties

Burgers Zoo is een vorstelijke traktatie voor jong en oud!

Burgers Zoo is een vorstelijke traktatie voor jong en oud!

Onderzoek door het Sociaal Planbureau heeft uitgewezen dat ‘wij’ gemiddeld genomen meer dan veertig uur per week over hebben om leuke dingen te doen. Tot een van die leuke dingen behoort wat mij betreft een bezoek aan een dierentuin in het algemeen en die aan de Koninklijke Burgers Zoo in het bijzonder. Duim omhoog, want het is er echt zó!

Lees Meer
213 Hits
0 reacties

De Druiventros creëert zoete herinneringen

De Druiventros creëert zoete herinneringen

In het relatief kleine provinciestadje waarin ik woon kom je weinig tv-persoonlijkheden tegen, maar nog niet zo lang geleden gebeurde het dan toch. Niemand minder dan tv-kok Herman den Blijker kwam naar de regio om een moeder en haar twee kinderen te verrassen.

Lees Meer
354 Hits
0 reacties

Domtoren is een ware toplocatie

Domtoren is een ware toplocatie

Je kent vast wel de worsteling met het antwoord op de vraag: waar naartoe als je er eens lekker op uit wilt trekken. Niet langer worstelen, zou ik zeggen, maar gewoon het Domplein met de Domkerk en de Domtoren bezoeken. Dat is een wijs besluit voor simpelweg genieten. Voor jong en oud is er van alles te zien en te doen in en rond de Domtoren, die het middelpunt vormt van de stad Utrecht en haar grote trots is. Met recht mag ik wel zeggen.


De hoogste

De 14e -eeuwse Domtoren is met haar hoogte van ruim 112 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Letterlijk een toplocatie met een uitzicht over de stad en de regio, die je de adem beneemt. Zóó mooi! De Domtoren beklimmen en genieten van het uitzicht is leuk, maar dat is lang niet alles. Ook in de buurt is er veel te zien en te doen.

Domkerk

Zo staat er naast de Domtoren de Domkerk. Een prachtig indrukwekkend gebouw, dat heel lang geleden na een storm werd gescheiden van de Domtoren.
Utrecht is overigens niet de enige stad in de wereld met een Domkerk. Duitsland bijvoorbeeld heeft er een heleboel. Het is wel zo dat alleen de grootste en belangrijkste kerken zich Domkerk mogen noemen. Domkerken zijn kathedralen, waar een bisschop aan verbonden is of was.

In Utrecht vormt de Domkerk met de Domtoren en het omringende Domplein sinds jaar en dag een bijzonder indrukwekkend geheel. De locatie is een echte eye-catcher in de stad. De Domkerk als bijzondere bezienswaardigheid met prachtige hofjes naast de kerk, de indrukwekkende toren, maar ook de sfeervolle restaurantjes en kroegjes op het Domplein. Drie onderdelen, die gezamenlijk een meer dan boeiende uitgaanslocatie vormen, waar groot en klein onvergetelijke indrukken opdoen tijdens bijvoorbeeld een bijzondere historische wandeling, waar de roemrijke geschiedenis over de Domtoren en de Domkerk tot leven worden gebracht.

DomUnder

Over de geschiedenis van de Domtoren, maar ook het Domplein in Utrecht is ook van alles te vinden in het zogeheten DomUnder, een historische attractie, waar publiek van alle leeftijden een ondergrondse ontdekkingstocht kan maken vol spannende verhalen en archeologische schatten. Uiteindelijk is het zo dat de geschiedenis van Utrecht 2000 jaar geleden begint op de plek waar nu het Domplein te vinden is. Utrecht was oorspronkelijk een Romeins fort. Rond het jaar 695 werd het gebied door de Frankische koning als missiepost aan Willibrord toegewezen. Hij bouwde een kerkje en wijdde dat aan Sint Maarten. Daarmee was het lot van Utrecht als kerkelijk centrum bezegeld. In de eeuwen daarna werd de kerk meermaals verwoest. Vele restauraties volgden. De bouw van de huidige Domtoren begon in 1321. Uiteindelijk was de toren in 1382 af en vormde het hoogtepunt van het Domcomplex als symbool van de wereldlijke en kerkelijke macht van de bisschop.

Jan de Oude

Zoals gezegd zijn de Domkerk en de Domtoren bezienswaardigheden op het Domplein, waar je ogen en oren tekort komt. Het plein telt naast bijzondere horecavoorzieningen ook allerlei bezienswaardigheden zoals het monumentale standbeeld van Jan VI van Nassau-Dillenburg (Jan de Oude. Het beeld is in 1883 gemaakt door Jan Stracké. Het bronzen beeld herinnert aan de oudste broer van Willem van Oranje, die zich ook flink heeft ingezet voor de Unie van Utrecht.

Museum Speelklok

Niet direct op het Domplein, maar heel dicht er tegenaan bevindt zich in Utrecht Museum Speelklok. Wie nog niet vrolijk was wordt het zeker in het museum met zelf spelende muziekinstrumenten in de vorm van onder andere klokken, speeldozen en draaiorgels. Het zijn echte kunststukjes. Waard om bezongen te worden, zoals Utrecht vanaf de Domtoren bezongen wordt in het refrein van het clublied van FC Utrecht; Als ik boven op de dom sta kijk ik even naar benee, dan zie ik het ouwe graggie, het Vreeburg en Wijk C, Ja, dan sprink me hartie ope, ik ben trots wat daggie wat, er is geen mooier plekkie as Utereg me stad, as Utereg me stad.

Mooie opstap

Al met al is een uitstapje naar de Domtoren de opstap naar ultiem genieten. Het is een volwassen uitje met uitdagingen voor jong en oud. Neem er rustig de tijd voor en doe het desnoods in etappes met heerlijke relaxmomenten om alle indrukken te laten bezinken. Mogelijkheden genoeg in de buurt om wat dat betreft ‘op adem’ te komen. Kijk voor het aanbod hotelarrangementen in Utrecht maar eens op goedverblijf.nl

Lees Meer
345 Hits
0 reacties

Willingen is ontzagwekkend mooi

Willingen is ontzagwekkend mooi

Goeiedag zeg! Dat is mooi. Mijn reisgenote reageert spontaan bij de eerste aanblik van Willingen, een klein plaatsje in het Duitse Hoch Sauerland. Met ontzagwekkende bergen, prachtige dalen en een kuurpark in het centrum met een kleine vijver, is het alsof je een plaatje uit het mooiste prentenboek voor je ziet. Een wonderschoon landschap met adembenemende vergezichten. Dat is Willingen, dat vooral te boek staat als wintersportplaats, maar waar het ook in de zomer meer dan goed toeven is. Een plaats waar je zogezegd de rillingen van genot over het lijf lopen in elk jaargetijde. Vanwege het uitgebreide aanbod aan activiteiten hoeft niemand zich in Willingen een moment te vervelen. Het omgekeerde is eerder het geval. Ongeacht de leeftijd krijgt niemand snel genoeg van alles wat er te zien is en te beleven valt. En dat is veel in de streek, die kan bogen op een eeuwenlange roemruchte geschiedenis.


Nederzetting

De verschillende dorpen van de gemeente Willingen zijn vermoedelijk rond het jaar 1000 ontstaan. Voor die tijd was er echter rond 870 al een kerkje in Usseln. Ook de grote bezienswaardige ringwallen bij Schwalefeld zijn rond de negende eeuw ontstaan. Willingen wordt voor het eerst in een oorkonde vermeld, maar net als andere nederzettingen in het Upland, waar de klimatologische omstandigheden niet optimaal zijn, bestond het dorp uit niet meer dan wat pachtboerderijen. Aan het einde van de middeleeuwen raakte de regio verwilderd en het duurde tot 1620 voordat er weer sprake van enige opbouw was. De bossen van het Upland leverden voldoende (brand)hout voor de ijzer verwerkende industrie. Willingen was in die tijd bekend om zijn kleine smeedwerk, spijkers en sabels.

Kuuroord

In 1847 woedde er een grote brand in Willingen, waarbij bijna vijftig huizen vernietigd werden en in 1945 ontplofte er een munitietrein op het station van Willingen, waarbij grote schade werd aangericht. De regio herstelde zich in de loop der jaren echter goed en sinds 1932 is Willingen een officieel erkend luchtkuuroord en sinds 1957 een klimatologisch kuuroord. Het is een toeristische trekpleister waar massa’s mensen jaarlijks naar toe gaan voor optimale ontspanning in de vorm van sportieve inspanning, maar ook voor onvervalst vermaak en vertier. De mogelijkheden daarvoor zijn er in allerlei vormen voor groot en klein.

Heimat Museum

Anno 2017 is Willingen een relatief kleine gemeente in het natuurpark Diemelsee. De gemeente bestaat uit elf gehuchten, waaronder Usseln, waar het Heimat Museum een belangrijke bezienswaardigheid is. In het museum worden verschillende exposities getoond, die het leven van vroeger, het harde werk en de levensgewoonten van de mensen in het dagelijkse leven laten zien. Een ware onderdompeling van nostalgie, die de lippen van menigeen zal doen krullen.


Een andere aanrader is de leisteenmijn Christine. Meedoen aan een rondleiding in een van de schachten is een belevenis op zich, die nog lang op je netvlies zullen blijven.
En dan is daar het Upländer Milchmuseum in Usseln. Daar kun je alles leren over de zuivelindustrie. Van een heel ander kaliber is het Curioseum in Usseln. Daar kun je historische trekkers, auto’s en vliegtuigen spotten. Ook fantastisch. Het is eigenlijk maar net waar de persoonlijke belangstelling naar uitgaat.

Grootste skispringschans

Naast bijzondere musea telt de gemeente ook een aantal imposante bouwwerken, waaronder de Hochheidetoren op de Ettelsberg wat met een uitzichtplatform op 875 meter de hoogste in het Sauerland is. Daarbij heeft Willingen de grootste skispringschans ter wereld uit 1951, de Mühlenkopfschänze. Wat een geweldige ervaring om daarvan af te skiën.


Elk jaar worden op deze skischans de Wereldbeker schansspringen gehouden. De schans is in 1951 gebouwd op de berg de Mühlenkopf in het Noordoosten van het Rothaargebergte. Het hoogteverschil tussen de top van de schans en de uitloop is ongeveer 156 meter. De aanblik doet je mond open vallen om nog maar niet te spreken over de sportieve prestaties die er op deze schans geleverd worden.
Kijken naar sportieve prestaties in Willingen is een, zelf sportief bezig zijn is een ander verhaal, maar ook dat kan dus volop in Willingen. Voor de skiliefhebbers biedt het Winterpark Willingen maar liefst dertien liften en 16 kilometer piste om van af te skiën. Ook kun je er fantastisch langlaufen, mooie wandelingen maken of heerlijke mountainbiketochten ondernemen. De natuur is er overweldigend en de lucht heel gezond. De hele streek ademt puur genieten.

De beste keuze

Al met al is Willingen een perfect oord om eens lekker bij te tanken na inspannende bezigheden of om energie op te doen voor komende drukke werkzaamheden. Hoe dan ook, de beste keuze voor wie er eens lekker uit wil. Wij wensen u op voorhand Gute Reise. Comfortabele verblijfsmogelijkheden zijn er in Willingen en omgeving te kust en te keur. Kijk voor de mogelijkheden maar eens op hotelarrangementen in Willingen op Goedverblijf.nl.

Lees Meer
324 Hits
0 reacties

Veendam heeft alles in één!

Veendam heeft alles in één!

Denkend aan een heerlijk ontspannend, maar ook avontuurlijk uitje is Veendam misschien niet de eerste plek die in je opkomt, maar oh wat is het heerlijk in de Groningse plaats, die vanwege het vele openbare groen ook wel de Parkstad van het Noorden wordt genoemd.


Het mooie aan Veendam is verder dat het de gemakken biedt van een stad en je er tegelijk de rust en de ruimte vindt van een dorp. Veendam, een van de mooiste veenkoloniale lintdorpen uit de Groninger Veenkoloniën, heeft alles in één, kun je zeggen.

STAR-trein

Om daar een goede indruk van te krijgen is een ritje in de STAR-trein (Stichting Stadskanaal Rail) over de langste museumspoorlijn (26 km) vanuit Veendam absoluut aan te raden. De Stichting is in 1992 opgericht om de historische spoorlijn Veendam, Stadskanaal, Musselkanaal te behouden en een toeristische spoorweg op dit traject te exploiteren. De rit over deze museumspoorlijn is een bijzondere ervaring waarover ongetwijfeld nog lang nagepraat zal worden.

Veenkoloniaal Museum

Stof tot mooie gesprekken biedt ongetwijfeld ook het Veenkoloniaal Museum in het centrum van Veendam. Het museum is verbonden met het cultuurcentrum van Beresteyn, waardoor theater, bibliotheek, muziek- en dans en theaterschool en museum onder één dak zijn gehuisvest. Je bent er wel een paar uurtjes zoet mee als je alles wilt zien en goed in je op wilt nemen.
In het Veenkoloniaal Museum kun je vervolgens alles zien en leren over de vervening, de landbouwindustrie en de Veenkoloniale zeevaart. Een bijzonder pronkstuk in de collectie is onder meer het oudste turfschip van de provincie Groningen, de in 1894 te Stadskanaal gebouwde spitse praam Familietrouw.

Doe Museum

Daar waar je in het Veenkoloniaal Museum vooral je ogen goed de kost moet geven, kun je in het Doe Museum naast kijken ook de handen lekker laten wapperen. Het Doe Museum is precies wat de naam zegt: een museum waar je naar kunst kunt kijken én van alles kunt doen. Lekker creatief aan de slag en heerlijk spelen. Geweldig natuurlijk voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich er heerlijk uitleven met spuitbus, verfkwast of legoblokjes. Een geweldige manier om het kind in jezelf te (her)ontdekken. Onbezorgd genieten. Ik kan me voorstellen dat iedereen daar wel eens naar verlangt. Goed om dan te weten dat dat verlangen vervuld kan worden door simpelweg een uitje naar Veendam te boeken. Moeilijker is het niet!

Met betrekking tot kunst kijken biedt het Doe Museum prachtig werk van onder meer Picasso, Chagall, Dumas en Christo. Heel bijzonder is een zeldzame catalogus over Vincent van Gogh uit 1904, die in het Museum te zien is. Alleen daarvoor al lijkt mij een bezoek aan Veendam meer dan de moeite waard. Om nog niet eens te spreken over de verschillende rijks- en gemeentelijke monumenten, die er allemaal in de gemeente te zien zijn, bijvoorbeeld in de vorm van indrukwekkende boerderijen.

Unieke plaats

Veendam heeft naast alle faciliteiten van een doorsnee stadje met heerlijke cafés, restaurants en een gezellig winkelgebied, een absolute eigenheid. Het is met geen andere Nederlandse plaats te vergelijken.
Hoewel de gemeente hele bijzondere mensen heeft voortgebracht, zoals schaatskampioene Renate Groenewold, die er geboren is, is iedereen er gewoon gebleven en kan iedereen er ook gewoon zichzelf zijn. De gemoedelijkheid, die de regio en haar inwoners uitstraalt, maakt dat je je er meteen op je gemak voelt. En dat geldt niet alleen voor de plaats, maar voor de hele gemeente Veendam, die naast Veendam wordt gevormd door nog twaalf andere plaatsen, waaronder Bareveld en Wildervank. Plaatsen zonder kapsones, maar stuk voor stuk juweeltjes, waar ook van alles te zien en te beleven valt.

Lekker fietsen of wandelen

De beleving houdt dan ook niet op bij de grenzen van de plaats Veendam. Een plaats die zich bij alles ook uitstekend leent als startpunt voor prachtige wandelingen en fietstochten in de regio, waarbij je onder andere kennis kunt maken met de roemrijke geschiedenis van de Veenkoloniën. Het ommetje ‘Op gruine steevels struun’n’ vanuit Borgercompagnie is er een mooi voorbeeld van. Deze wandelroute gaat dwars door de oude Veenkoloniën. Lekker ‘banjeren’ door het land, waar het ook drassig en modderig kan zijn. Het werkt bevrijdend, kan ik u zeggen. Gewoon eens doen!

Heerlijk golfen

Datzelfde geldt overigens ook voor de golfbaan in Veendam. Deze behoort tot een van de mooiste en beste golfbanen van het Noorden van Nederland. De baan behoort wat betreft de moeilijkheidsgraad tot de top 10 in Nederland. Fantastisch om daar een balletje te slaan.

Schot in de roos

Om in sporttermen te blijven zou ik zeggen dat Veendam een schot in de roos is voor wie lekker ongecompliceerd wil genieten van cultuur, historie of op sportgebied . Veendam heeft het allemaal en laat zien waarin een relatief kleine plaats groot kan zijn. Dat geldt ook voor de faciliteiten om er een goede nacht door te brengen. Kijk in dit verband maar eens op het aanbod van hotelarrangementen in Veendam op Goedverblijf.nl.

Lees Meer
240 Hits
0 reacties

Onverdeelde aandacht is goud waard

Onverdeelde aandacht is goud waard

We zingen het zo vaak: Lang zal hij leven! We wensen het iedereen toe, maar behalve de lengte van jaren draait het toch vooral ook om de kwaliteit van leven. Kwaliteit, die veelal hand in hand gaat met aandacht, persoonlijke belangstelling, die verder gaat dan vragen hoe gaat het en genoegen nemen met goed! Nee, onverdeelde aandacht geven en krijgen. Dat is super belangrijk voor jong en oud!

Lees Meer
274 Hits
0 reacties

Haarlem is wonderbaarlijk!

Haarlem is wonderbaarlijk!

Zin om een uitje te boeken naar een plek waar avontuur, ontspanning, vermaak, historie en cultuur klaarliggen om als rijpe appels van een boom geplukt te worden? Denk dan eens aan Haarlem. De hoofdstad van de provincie Noord-Holland is wonderbaarlijk. Net als Haarlemmerolie, dat al sinds de zeventiende eeuw wordt aangeprezen als hét middel dat helpt tegen alle kwalen. Zonder een waardeoordeel te geven over Haarlemmerolie durf ik wel te stellen dat Haarlem als stad heilzaam is voor wie hunkert naar een genoeglijke stedentrip met mooie bezienswaardigheden en volop uitgaansmogelijkheden voor jong en oud.

Lees Meer
216 Hits
0 reacties

Ommen is grandioos mooi

Ommen is grandioos mooi

Je ligt daar al eeuwen tussen bossen en hei. Spanjaarden, Fransen, trokken aan je voorbij. Men plunderde, roofde en brandde je plat. Maar je bent weer herboren m'n mooie stad. Zo luidt het eerste couplet van het volkslied van de gemeente Ommen in de provincie Overijssel. Een heerlijk gemoedelijk, lieflijk, stadje aan de rivier de Vecht. Een moderne plaats waar tegelijk veel bewaard is gebleven uit vervlogen tijden met volop rust en ruimte.

Lees Meer
368 Hits
0 reacties

Airborne Museum informeert en fascineert!

Airborne Museum informeert en fascineert!

Uitgaan is een van de meest favoriete bezigheden van mensen. De grote vraag daarbij is veelal: waar naartoe? Mijn tip van de week; Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Vreselijk interessant, boeiend en heel leerzaam. Daarbij is het museum gesitueerd in een parkachtige omgeving, waar je onder andere leuk kunt wandelen. Al met al is het Airborne Museum een uitje waar je ‘u’ tegen zegt met de duidelijke boodschap dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Heel goed om daar bij stil te staan. Voor zowel jong als oud, als je het mij vraagt.

Lees Meer
458 Hits
0 reacties

Gezelligheid heet Kerstmis!

Gezelligheid heet Kerstmis!

Volgens het spreekwoord kent gezelligheid geen tijd, maar dat is wel degelijk zo. Neem de kerstdagen. Geen gezelliger tijd denkbaar dan de tijd rond 25 en 26 december. Kerstmis, met twinkelende sterren aan de hemel, een dik pak sneeuw op de grond, een heerlijk wijntje bij een knapperend haardvuur in een glimmend versierde ruimte met kleurrijke ingepakte pakjes onder de vrolijk versierde kerstboom. Het is de gedroomde Kerst voor velen.

Lees Meer
270 Hits
0 reacties

Amsterdam is de top of the bill

Amsterdam is de top of the bill

Welke vorm van ontspanning, inspanning, vermaak of entertainment je ook zoekt, in Amsterdam vind je het. De hoofdstad van Nederland, die de Amsterdammers zelf ook wel Mokum noemen, is top of the bill, het neusje van de zalm in goed Nederlands.

Lees Meer
465 Hits
0 reacties

Bij een bezoek aan de Bataviawerf vaart iedereen wel!

Bij een bezoek aan de Bataviawerf vaart iedereen wel!

Een uitgaanslocatie ter lering en vermaak in Nederland. Dat is bij uitstek de Bataviawerf aan de kust van het Markermeer in Lelystad. Alsof je in een tijdmachine stapt, die je terugbrengt naar de zeventiende eeuw met geweldige belevenissen op het VOC-schip de Batavia, waar je kunt luisteren naar de mooiste verhalen over het leven aan boord in het algemeen en over de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) in het bijzonder of over zeeheld Michiel de Ruyter.

‘Ben ik uw gevangene, schenk mij water. Ben ik uw gast, schenk mij wijn’. Dat zou een uitspraak geweest zijn van de grootste zeeheld uit de zeventiende eeuw toen hij eens gevangen was genomen. Legendarische woorden, die hem uiteindelijk ook weer de vrijheid opleverden.

Lees Meer
473 Hits
0 reacties

Euromast biedt torenhoog plezier

Euromast biedt torenhoog plezier

Er is geen mooier vermaak dan leedvermaak wordt er wel eens gezegd. Klopt niet wat mij betreft en zeker niet wanneer ik denk aan de Euromast. Een unieke voorziening met optimaal vermaak voor jong en oud.

Lees Meer
407 Hits
0 reacties

De Oosterschelde biologeert en betovert

De Oosterschelde biologeert en betovert

Een biologerend landschap en betoverende flora en fauna. Je vindt het lang niet overal, maar in het Nationaal Park Oosterschelde in overvloed. Met een oeverlengte van maar liefst 179 km is de Oosterschelde het grootste en natste Nationaal Park van de twintig Nationale Parken, die ons land rijk is. Het Nationaal Park Oosterschelde is 35.000 hectare groot en ligt bij Vrouwenpolder, middenin de provincie Zeeland tussen de eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Sint Philipsland, Noord- en Zuid Beveland.

Lees Meer
441 Hits
0 reacties

Gevangenismuseum boeit jong en oud

Gevangenismuseum boeit jong en oud

Behalve het weer is er in Nederland misschien wel niets zo veelbesproken als de omgang met misdaad en straf. Iedereen heeft daar wel een mening over. Veelbesproken is het onderwerp zeker in het Nationaal gevangenismuseum. Sterker nog, het is daar ‘het gesprek van de dag’. Het is overigens bepaald geen straf om eens te gaan kijken in dat bijzondere museum in een voormalig werkgesticht in Veenhuizen. Een verkenningstocht door het museum is zonder overdrijven een uitermate boeiende belevenis voor jong en oud.

Lees Meer
321 Hits
0 reacties

Brussel brengt leven in de brouwerij

Brussel brengt leven in de brouwerij

Weinig hoofdsteden zijn zo vaak bezongen als Brussel, de hoofdstad van van Europa. Begrijpelijk, want de stad brengt leven in de brouwerij met haar rijke historie, hele bijzondere bezienswaardigheden en een meer dan levendig uitgaansleven. Het is de stad ‘of all places’ voor kijkplezier en vermaak. Als hoofdstad van Europa verblijven er veel diplomaten en zakenmensen in Brussel. Dat impliceert al gauw een zakelijke, saaie sfeer, maar niets is minder waar. Wie even verder kijkt ontdekt in Brussel een schat aan ervaringen op allerlei gebied. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. Een heerlijke stad om even te ontsnappen aan de stress van alledag.

Lees Meer
536 Hits
0 reacties

Oostvaardersplassen imponeren

Oostvaardersplassen imponeren

Ongerepte gebieden waar de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan, zie je zelden meer in Nederland. Een van de weinige plekken waar dat nog wel het geval is, zijn de Oostvaardersplassen, beheerd door Staatsbosbeheer. Het uitgestrekte, moerasachtige landschap van de Oostvaardersplassen is uniek. Het immens grote natuurgebied trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die hier helemaal tot rust komen, optimaal genieten en (her)ontdekken hoe mooi de natuur in al haar facetten is.

Je vindt de Oostvaardersplassen in de buurt van Lelystad. Het gebied is bij de aanleg van de provincie Flevoland op natuurlijke wijze ontstaan en heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands grootste natuurgebieden met heel veel bijzondere planten en dieren. Je kunt er dieren spotten, zoals herten, vissen en vossen, maar ook veel bijzondere soorten vogels en niet te vergeten grote grazers. Bijzonder imposant om te zien. Om nooit genoeg van te krijgen. De Oostvaardersplassen zorgt voor een overdosis aan indrukken, zou ik willen zeggen.

Lees Meer
355 Hits
0 reacties

Ouwehands Dierenpark is opvallend mooi

Ouwehands Dierenpark is opvallend mooi

Kinderen, maar ook heel veel ouderen kun je geen groter plezier doen door hen te trakteren op een bezoek aan een Dierenpark. Hoog in de top tien staat met stip in dit verband Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Opvallend mooi, zou ik zeggen. Zeker nu er sinds 30 mei van dit jaar de twee Chinese Reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya voor het publiek te zien zijn. Maar wie zijn ogen en oren goed de kost geeft, kan er buiten dat internationale duo van alles zien, horen en doen. Je beleeft er de tijd van je leven! Het bleek een gouden greep van Cor Ouwehand toen hij begin jaren ’30 van de vorige eeuw besloot zijn kippenfarm om te bouwen tot dierentuin. Uit archiefstukken blijkt dat het park meteen vanaf de opening op 18 juni 1932 veel bezoekers trok. Daarna kreeg het dierenpark echter te maken met mindere perioden en eindjaren ’90 was het park nagenoeg failliet.

Lees Meer
467 Hits
0 reacties

Kasteeltuinen Arcen zijn verrukkelijk

Kasteeltuinen Arcen zijn verrukkelijk

De mooiste uitgaanslocaties zijn die waar voor alle leeftijden wat te zien en te doen is. Tot die locaties behoren zeker de Kasteeltuinen in Arcen. Heel bijzonder voor volwassenen. Superleuk voor kinderen. Verrukkelijk voor iedereen.

Lees Meer
617 Hits
0 reacties

Maastricht is smaakvol in alle opzichten

Maastricht is smaakvol in alle opzichten

In ons volkslied wordt geen enkele Nederlandse plaats bij naam genoemd met uitzondering van Maastricht. In het elfde couplet neemt de hoofdstad van de provincie Limburg een prominente plek in. De schoonheid van de stad Maastricht wordt in ons volkslied niet bezongen, maar die schoonheid kent de stad aan de Maas wel degelijk. Je proeft er de eeuwenoude historie, maar ziet er tegelijk ook hedendaagse ontwikkelingen. Maastricht is in dit opzicht ‘all-in one’, zou je kunnen zeggen.

De stad van de wereldberoemde André Rieu met zijn Johann Straus orkest biedt alles wat een mens zich realistisch gezien wensen kan. Ongeacht de leeftijd. Inspanning, ontspanning. U vraagt, Maastricht biedt het!

Maastricht ligt aan de voet van de Sint-Pietersberg, tussen het Plateau van Margraten, het Plateau van Caestert en de Haspengouw.

Getagged in:
Lees Meer
474 Hits
0 reacties

Binnenhof is buitengewoon

Binnenhof is buitengewoon

In Den Haag daar woont een graaf en zijn zoon heet Jantje. Velen zullen in die woorden waarschijnlijk de beginregels herkennen van een oud kinderliedje. Het liedje is onmiskenbaar verweven met het Binnenhof. Een locatie waar je heerlijk kunt dwalen en dromen, kunt kijken en doen. Er valt op het Binnenhof altijd wat te beleven. Never a dull moment op het Binnenhof, zouden de Engelsen zeggen.

Lees Meer
729 Hits
0 reacties

De Drentsche AA is groot genieten

De Drentsche AA is groot genieten

Volgens het bekende gezegde moet iedereen die A zegt ook B zeggen. Ik wilde het ditmaal echter alleen bij de A houden, de Drentsche AA wel te verstaan. Een schitterend gebied met allerlei verrassingen. Dat is het Nationaal Park Drentsche Aa. Gewoonweg heerlijk is het er. Met name om te fietsen of te wandelen.

Lees Meer
825 Hits
0 reacties

Ameland is mooier dan mooi

Ameland is mooier dan mooi

Opgeweld uit wier en zand, Gans omspoeld door zilte baren. Moge God het steeds bewaren. Het plekje rijk aan duin en strand. Dat zijn de eerste vier regels van het Amelander Volkslied. Een lied dat tijdens bijzondere gelegenheden op het eiland, maar ook op Amelander bijeenkomsten buiten het eiland gezongen wordt. Het volkslied is een dichterlijke ode aan het Waddeneiland Ameland, waar je heerlijk kunt uitwaaien op het 27 km lange strand, maar ook lekker kunt fietsen en wandelen of een museum kunt bezoeken. Een eiland waar het hele gezin zich op en top kan vermaken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Elke dag opnieuw zonder dat de verveling toeslaat. Daarvoor zijn er teveel uitdagingen, teveel bezienswaardigheden.

Lees Meer
540 Hits
0 reacties

Gouda is bijzonder fijn!

Gouda is bijzonder fijn!

Nog nooit het langste kerkgebouw van Nederland gezien? Niet bekend met de 'ware kaaskop'? In dat geval wordt het tijd voor een bezoek aan Gouda zou ik zeggen. In de volksmond overigens ook wel de stroopwafelstad genoemd. Alleszins de moeite waard. Gouda is een bezienswaardige stad met een indrukwekkende geschiedenis, temidden van het prachtige landschap dicht bij de rivieren de Gouwe en de Hollandse IJssel. Een belangrijke stad in de staat der Nederlanden.

Lees Meer
726 Hits
0 reacties

Monschau is om te zoenen

Monschau is om te zoenen

Weer of geen weer. Voorjaar, zomer, herfst of winter. Monschau is op elk moment, in elk jaargetijde, een sublieme reisbestemming. De Parel van de Eifel, zoals de plaats ook wel genoemd wordt, kan uitstekend dienen als uitvalsbasis voor prachtige wandelingen en fietstochten door het Eifelgebergte, maar ook in de plaats zelf valt meer dan genoeg te zien en te beleven. Stel je hart er voor open en laat het binnenkomen. Monschau is een ware verrijking voor lichaam en geest.

Lees Meer
700 Hits
0 reacties

Hunebedcentrum is reusachtig interessant

Hunebedcentrum is reusachtig interessant

Tegenwoordig weten we beter, maar in de Middeleeuwen werd door sommigen gedacht dat hunebedden gebouwd waren door reuzen of de huizen van de duivel waren. Dat het van oorsprong Scandinavische zwerfkeien waren wist men toen niet.

Lees Meer
630 Hits
0 reacties

Anne Frank Huis imponeert

Anne Frank Huis imponeert

Denkend aan bezienswaardigheden gaan de gedachten ongemerkt vaak uit naar leuk in de zin van mooi, plezierig. Die kwalificaties zou ik niet meteen aan het Anne Frank Huis willen geven, maar het museum in Amsterdam behoort met meer dan een miljoen bezoekers per jaar wel tot de top van bezienswaardigheden in ons land. Het Anne Frank Huis is dan ook een museum dat zeer de moeite van het bekijken waard is. Een museum met een verhaal. Een museum wat meer dan welk ander museum ook imponeert, waar nauwelijks woorden voor zijn, waar je stil van wordt.

Getagged in:
Lees Meer
826 Hits
0 reacties

Emmen fascineert groot en klein

Emmen fascineert groot en klein

Ditmaal een Nederlandse stad onder de loep, die nauwelijks nog introductie behoeft. Vrijwel iedereen kent Emmen vanwege het voormalige (Noorder) Dierenpark, dat inmiddels is opgevolgd door Wildlands Adventure Zoo Emmen. De dierentuin behoort tot het neusje van de zalm van de tientallen dierenparken die ons land rijk is. Het is het paradepaardje van Emmen dat daarnaast nog veel meer interessants biedt.

Lees Meer
872 Hits
0 reacties

Tuinen Mien Ruys toont pure schoonheid

Tuinen Mien Ruys toont pure schoonheid

Soms moet je even verder kijken om pure schoonheid te ontdekken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Tuinen Mien Ruys. Wie nietsvermoedend over de Moerheimstraat in Dedemsvaart rijdt kan niet bevroeden dat zich ter hoogte van nummer 84 een perceel van zo'n 2.5 hectare grond uitstrekt met bijzonder bezienswaardig erfgoed. Erfgoed in de vorm van tuinen, het levenswerk van de internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect Mien Ruys met in totaal dertig inspirerende tuinen met de mooiste bloemen, planten en bomen en meer.

Lees Meer
766 Hits
0 reacties

De Maasduinen zijn 'te wauw'!

De Maasduinen zijn 'te wauw'!

Struinen in De Maasduinen. Dat klinkt goed nietwaar? Wat echter belangrijker is, het is waar! Struinen betekent onder andere eindeloos genieten en dat kun je volop in het Limburgse gebied met de langste rivierduingordel in Nederland. Eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna in bijvoorbeeld het Nationaal Park Maasduinen. Wat dat betreft zou ik zeggen: tijd om de wandelschoenen aan te trekken of de pedalen op te gaan, broodjes te smeren en erop uit te trekken voor een ware ontdekkingstocht. Beleving in optima forma!

Lees Meer
937 Hits
0 reacties

Het Vrijthof heeft de perfecte 'pasvorm' voor iedereen

Het Vrijthof heeft de perfecte 'pasvorm' voor iedereen

Wereldberoemd in Nederland. In die categorie valt onmiskenbaar het Vrijthof. Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat het Vrijthof al vanaf de laat-Romeinse tijd, en vooral in de vroege middeleeuwen een belangrijke begraafplaats is geweest. Soms werd het ook gebruikt als executieplaats, maar vanaf het moment dat Maastricht vestingstad werd (in 1566) werd het plein vooral gebruikt als exercitieplaats voor het garnizoen en voor militaire parades.

Getagged in:
Lees Meer
740 Hits
0 reacties

In Zwolle zit je goed

In Zwolle zit je goed

Er zijn plaatsen in Nederland waar je meteen bij binnenkomst voelt; hier zit je goed! Zo'n plaats is Zwolle. Of je nou wilt kijken, kopen, varen, fietsen of wandelen. Het kan allemaal in de groenste stad van Nederland; Zwolle, aangenaam! Een stad die, ten opzichte van veel andere Nederlandse steden, opvalt door bijvoorbeeld haar hoogteverschillen. Juist die hoogteverschillen, die op sommige plekken worden opgevangen met traptreden, geven extra elegantie aan de charmante hoofdstad van de provincie Overijssel.

Getagged in:
Lees Meer
758 Hits
0 reacties

Orchideeënhoeve is genieten in het kwadraat

Orchideeënhoeve is genieten in het kwadraat

Ervaar verre werelddelen heel dichtbij!. Dat is de slogan van de Orchideeënhoeve. Wie de dierentuin met tropische tuinen in Luttelgeest bezoekt ervaart dat dat niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

Lees Meer
645 Hits

Drents Museum is spannende belevenis voor het hele gezin

Drents Museum is spannende belevenis voor het hele gezin

De schoonheid van de kunst maakt het leven de moeite. Wie zich in die stelling kan vinden of de waarde daarvan persoonlijk wil beleven doet er goed aan een bezoek te brengen aan het Drents Museum.

In het Museum valt verrassend veel schoonheid te ontdekken. Schoonheid in kunstwerken, maar ook in allerlei doe-dingen, die je er kunt ondernemen of waar je je fantasie de vrije loop op los kan laten. Dat alles maakt een bezoek aan het museum interessant voor volwassenen, maar vooral ook voor kinderen.

Je kunt er genieten door te kijken, maar ook door actief mee te doen aan tal van uitdagende activiteiten. Uitvinden is een belangrijk devies in het Drents Museum. Voor het hele gezin een meer dan spannende belevenis, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Recente reactie op dit bericht
Klaartje Hola
uiteraard weer altijd het Drents Museum..niets mis mee maar zie ook de andere musea
zaterdag 21 oktober 2017 21:45
Lees Meer
749 Hits
1 reactie

Nijmegen is een belevenis

Nijmegen is een belevenis

Oud kan heel aantrekkelijk zijn. Dat bewijst Nijmegen. Het is de oudste stad van Nederland met een geschiedenis die meer dan tweeduizend jaar teruggaat. Als universiteitsstad heeft het echter een jeugdige uitstraling en een levendigheid en vitaliteit die blij maakt. Er is helemaal niks stoffigs aan.

Lees Meer
512 Hits
0 reacties

Miniatuurstad is reusachtig mooi

Miniatuurstad is reusachtig mooi

Klein, maar fijn. Dat is alles in Madurodam, de miniatuurstad in Den Haag, die op 2 juli van dit jaar 65 jaar bestaat. Een reusachtig mooie stad, waar vandaag de dag naast veel te zien ook een hele hoop te doen is. Toen ik als kind voor het eerst in het attractiepark kwam was het vooral kijken en nergens aan komen. Zeker leuk, maar zelf actief meedoen is leuker.

Getagged in:
Lees Meer
806 Hits
1 reactie

Carnaval is domweg genieten

Carnaval is domweg genieten

Iedereen doet het volgens De Pintermannen. Een Nederlands gelegenheidstrio dat vorig jaar een torenhoge carnavalshit scoorde op TV Oranje met 'Ik geef een rondje'.
Dit jaar werd door het trio een originele liedtekst van Robert Long een beetje aangepast en in combinatie met nieuwe muziek werd 'Iedereen doet het' geboren.

Getagged in:
Lees Meer
1263 Hits
0 reacties

Bezoek aan Paleis Soestdijk maakt rijk

Bezoek aan Paleis Soestdijk maakt rijk

Had ik maar een paleis om in te dansen, de hele avond als dat kon, maar nee een paleis heb ik niet. Dat is een couplet uit het gedicht Glazen Muiltjes. Een romantisch, positief gedichtje over een paleis, waar je je als gewone sterveling van alles bij voor kunt stellen. Grote balzalen, sprookjesachtig geklede prinsen en prinsessen en alles goud wat er blinkt. Daar wil ik bij een paleis aan denken, met een grote groene kikker in de vijver van de paleistuin, die 's avonds verandert in mijn prins op het witte paard. Een heerlijke fantasie!

Lees Meer
974 Hits
0 reacties

Lochem is meer dan aangenaam

Lochem is meer dan aangenaam

Prachtig natuurschoon, oogstrelende gebouwen, gevarieerde voorzieningen voor jong en oud. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan een aangenaam verblijf. Een plaats die mij in dit verband meteen te binnen schiet is Lochem. Een stad waar van alles te zien is en veel te beleven valt.

Lees Meer
857 Hits

Bad Bertrich laat zien hoe mooi 'mooi' kan zijn

Bad Bertrich laat zien hoe mooi 'mooi' kan zijn

In de Westerkerk in Amsterdam kun je een gedenkplaat vinden die herinnert aan het leven en werk van Johann Rudolph Glauber. Deze apotheker ontdekte de enige Glauberzoutbron in Duitsland, die in Bad Bertrich te vinden is.

Lees Meer
1100 Hits
0 reacties

Trendy Renesse is meer dan aantrekkelijk

Trendy Renesse is meer dan aantrekkelijk

Ik ga op reis en neem mee? Wat hebben we dit spelletje vaak gespeeld. Gewoon thuis of heerlijk onderweg met de kinderen naar een mooie vakantiebestemming.
Ook die keer dat ons reisdoel Renesse was. De prachtigste badplaats op Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. We waren al een heel eind op weg toen we tijdens het spelletje ontdekten dat ik het ondergoed van mijn jonge dochter was vergeten. Nou ja, geen nood, want geld hadden we bij ons en ondergoed zou er vast te koop zijn.

Lees Meer
785 Hits
0 reacties

Contact

Vragen of telefonisch reserveren?
We staan klaar om uw vragen te beantwoorden!

Telefoon: +31 (0)85 489 90 19
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Online chat: start de chat

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur