Wandelvakantie Twents Blokje Om

Startlocatie: Brunninkhuisweg, 7662PH, Hezingen, Overijssel, Nederland
 • Verblijf in 4 accommodaties
 • Wandelroutes 15 tot 18 km per dag
 • Ontdek het glooiende landschap van Twente
 • Inclusief koffertransport

Ontdek prachtig Twente, misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland! Twents Blokje Om geeft u de mogelijkheid om dit wandelgebied te ontdekken; hier wordt wandelen gecombineerd met het beleven van het landschap. Het Twents Blokje om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Noordoost Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. De prachtige Twentse natuur wordt afgewisseld... Lees meer

Ontdek prachtig Twente, misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland! Twents Blokje Om geeft u de mogelijkheid om dit wandelgebied te ontdekken; hier wordt wandelen gecombineerd met het beleven van het landschap. Het Twents Blokje om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Noordoost Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. De prachtige Twentse natuur wordt afgewisseld met authentieke dorpen en kleine steden. Hierdoor beleeft u tijdens Twents Blokje Om het echte Twente! De wandelingen kunnen gecombineerd worden met andere activiteiten in het toeristische Twente.

Twents Blokje Om bestaat uit 5 themawandelingen/routes met in totaal 300 kilometer wandelplezier. In deze wandelvakantie staat de Stuwwalroute centraal. De gehele route is 54,3 kilometer, maar tijdens deze wandelvakantie wandelt u circa 15 tot 18 kilometer per dag. Wij verzorgen voor u heerlijke accommodaties op de route, inclusief ontbijt en mogelijkheden voor lunch én diner. Daarnaast wordt de bagage voor u vervoerd, zodat u enkel hoeft te genieten van de wandeling en al het moois wat Twente te bieden heeft. Bij het arrangement zit tevens een Twents Blokje Om wandelkaart, maar ook is er een app beschikbaar met de routes, zodat de wandeling nog relaxter wordt!

De Stuwwalroute: Vasse (Springendal), Ootmarsum, Rossum, Oldenzaal en De Lutte

Net voor Oldenzaal zie je plotseling de hoogste stuwwal van Twente oprijzen uit het landschap: de Tankenberg in De Lutte. Bovenop lagen ooit uitgestrekte heidevelden waar schapen eindeloos konden grazen. Door de komst van kunstmest werd schapenmest overbodig en werd de heide vervangen door dennenbomen. Een slimme investering vanwege de opkomst van de mijnbouw. Dennenhout was favoriet voor het stutten van de mijnen, omdat het kraakt voordat het bezwijkt.

Twentenaren zijn vaak rustige, nuchtere mensen die je niet gauw uit balans kan brengen. Het Twentse landschap kent echter wel pieken en dalen zoals je gaat ervaren op deze Stuwwalroute. De stuwwallen zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Onderaan bouwden mensen nederzettingen, op de flankende akkers en beneden de weilanden. Hogerop lagen de minder vruchtbare heidevelden, waar schapen liepen en plaggen werden gestoken. Hier vind je nu veel bos. Het resultaat: een heel gevarieerd landschap, waar je na je bezoek gegarandeerd rijker van terug komt. Goed voor een Twents blokje om van maar liefst 54,3 kilometer!

De Trambaanroute: Oldenzaal/De Lutte en Denekamp

De route van de tram Denekamp- Oldenzaal vormt letterlijk een dwarsdoorsnede van het landschap. De tram rijdt al sinds 1942 niet meer, maar als wandelaar volg je nog steeds hetzelfde spoor. De tramhuisjes van Denekamp en Oldenzaal herinneren nog aan de tram. Net als een paar stukjes trambaan die je allemaal tegen zult komen tijdens de wandeling door het prachtige landschap.

Deze prachtige route door het Twentse landschap is 15,6 kilometer lang en je komt langs prachtige bezienswaardigheden en gebouwen zoals Plechelmus Basiliek, Heimolen Beuningen, de watermolen op het landgoed Singraven en natuurlijk prachtige bossen.

minder

donderdag 8 juni 2023 : Aantal nachten:1, Personen:2

Algemene informatie

 Inchecken

vanaf 15:00 uur

 Uitchecken

tot 11:00 uur

 Verblijfsbelasting

€ 2,08 p.p.p.n

 Aantal kamers

10

 Parkeren

Parkeergelegenheid beschikbaar (gratis)

 WiFi

WiFi beschikbaar (gratis)

 Huisdieren

Geen huisdieren toegestaan

 Mindervaliden

Geen aangepaste kamers beschikbaar

 Openbaar vervoer

Bereikbaar per openbaar vervoer

Betalingsmogelijkheden in het hotel

Contant, Pin, Credit Card

 Annuleringsvoorwaarden

Op alle reserveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing. Gratis annuleren tot 31 dagen voor aankomst. Voor groepsboekingen vanaf 10 personen gelden andere condities.

 Kinderen

Het is mogelijk om de Stuwwalroute met kinderen te wandelen, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Faciliteiten

 • Fiets en wandelroutes
 • Fietsenstalling
 • Fietsverhuur
 • Fietsverhuur Ebike
 • Gratis parkeren
 • Gratis WiFi
 • Amenities

   Parkeren

  Parkeergelegenheid beschikbaar (gratis)

   WiFi

  WiFi beschikbaar (gratis)

   Huisdieren

  Geen huisdieren toegestaan

   Mindervaliden

  Geen aangepaste kamers beschikbaar

   Openbaar vervoer

  Bereikbaar per openbaar vervoer

   Betalingsmogelijkheden in het hotel

  Contant, Pin, Credit Card

  Show all amenities

  Bezienswaardigheden & attracties

  Uw selectie

  donderdag 8 juni 2023

  Hotels in de buurt

  Hoeve Springendal
  Overijssel, Hezingen
  Vakantiewoningen Erve Scholten
  Overijssel, Hezingen
  Hotel De Rozenstruik
  Overijssel, Ootmarsum
  Hotel Twents Gastenhoes
  Overijssel, Ootmarsum